همه ساله در هفته پژوهش و فناوری که از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری برگزار میشود از پژوهشگران برتر دانشگاهها و مراکز علمی تقدیر میشود.

پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران نیز در همین راستا روز 27 آذرماه جاری که مصادف با روز وحدت حوزه و دانشگاه بود طی مراسم باشکوهی از 9 عضو هیأت علمی" پژوهشگر" ،3کارشناس پژوهشی و 7 دانشجوی نمونه که با تلاش و سختکوشی های بی وقفه خود موفق به کسب عنوان برتر در سال 92 گردیده اند با حضور دکتر جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم،تحقیقات و فناوری،دکتر تقی زاده معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع دفاع ، دکتر مقدم معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت و تعداد دیگری از مسئولان مراکز صنعتی وسازمانهای دفاعی تقدیر نمود.

در این مراسم ابتدا دکتر انبیاء رئیس پژوهشگاه با تبریک هفته پژوهش و فناوری گزارش مبسوطی از عملکرد پژوهشگاه را  ارائه و ضمن تجلیل از تلاشهای مجموعه همکاران خود طی سخنانی اظهار داشت:با کمال مسرت باید عرض کنم هم اکنون80درصد از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه بطور مستقیم با صنعت قرارداد همکاری دارند که این یکی از دستاوردهای ارزشمند پژوهشگاه است و فکر نمی کنم این پتانسیل در دیگر مراکز علمی باشد.

وی گفت: ما به لطف همکاران  بیشترین همکاری را با صنایع دفاع داریم،ضمن آنکه ظرفیت همکاری با صنعت دارویی یک ظرفیت بالقوه است و خوشبختانه در حوزه نفت و استاندارد هم کارهای خوبی انجام داده ایم.

دکتر انبیاء سرانه مقالات ISI اعضای هیأت علمی پژوهشگاه را در سال 2012 معادل 1/2 مقاله دانست و ابراز امیدواری کرد که این مقالات در سال 2013 بیش از این رقم باشد و این مهم با همت همکاران پر تلاش بنده انشاءالله محقق خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه در پایان با اشاره به اینکه در این پژوهشگاه حدود 50 دانشجوی دکتری و 250 دانشجوی کارشناسی ارشد تحصیل می کنندگفت: در زمینه تحصیل این تعداد دانشجو در پژوهشگاه متأسفانه علیرغم تلاشها و پیگیریهای انجام شده هیچگونه حمایت مالی از ما نشده است که امیدواریم از سوی مسئولین ذیربط  در این زمینه مساعدت گردد.

سپس دکتر جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری طی سخنانی اظهار داشت: خوشبختانه باید به اطلاع شما همکاران برسانم هم اکنون نظام علمی کشور درخشانترین کارنامه را دارد و امروز در سطح بیش از 5/4میلیون دانشجو داریم که بیش از 500هزار نفر آنان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند.

دکتر توفیقی با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری کمتر از 5هزار نفر بودند افزود:بخش مهمی از پژوهش هایی که در کشور هم اکنون انجام می گیرد،مرهون دانشجویان دوره دکتری و کارشناسی ارشد است.

وی فعالیت 2500 دانشگاه و موسسه آموزش عالی در کشور که دسترسی استعدادها به آموزش عالی را فراهم می کنند،وجود 35 پارک علم و فناوری و3300شرکت دانش بنیان و500 انجمن علمی را بهترین زیرساخت های توسعه علم و فناوری دانست.

دکتر توفیقی با اشاره به اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه پیش بینی  ایجاد 20 هزار شرکت دانش بنیان شده است افزود: اگر 50 درصد این امر محقق شود ، میتواند چهره اقتصاد کشور را دگرگون کند.

مشاور عالی وزیر علوم خاطر نشان کرد: زمانی ایران را با نفت و گاز آن میشناختند و امروز باید با زیرساخت علمی آن را بشناسند و این برای دنیا تجربه جدیدی است.

دکتر توفیقی افزود: امروز دانشمندان ما در بسیاری از زمینه ها حرف برای گفتن دارند و می توانند در بازار تکنولوژی دنیا حضوری شایسته داشته باشند.البته باید تلاشمان بر این باشد تا سرعت پیشرفت علمی بیشتر شود چرا که دنیا بویژه کشور های پیشرفته با سرعت در این زمینه گام بر می دارند.

وی رسیدن به این باور که توانمندی علمی نیاز کشور است و مقام معظم رهبری هم بر آن تأکید کرده اند دستاوردی کیفی دانست و گفت: امروز همه باور می کنند هرگونه سرمایه گذاری در علم وفناوری، بازگشت سرمایه دارد و پیشرفت های دنیا بر پایه پشتوانه پیشرفت های علمی است.

دکتر توفیقی با تأکید بر اینکه امروز دانشگاه ها و پژوهشگاه نسل سوم متولد می شوند که آنها را با شرکت های دانش بنیان می شناسند،خاطر نشان کرد: کشور در حوزه علم و فناوری در مسیر خوبی قرار دارد ،البته نیازها زیاد است و باید موانع را از سر راه برداریم. به دانشگاه ها استقلال بدهیم ،پژوهشگران را حمایت کنیم.

وی در پایان گفت : وزارت علوم هرآنچه در توان دارد از این پژوهشگاه و پژوهشگران حمایت خواهد کرد.

در پایان این مراسم دکتر انبیاء رئیس پژوهشگاه با اعطای لوح سپاس و هدیه ای از 9 پژوهشگر "دکترمریم وثوق-دکترمریم میرزا آقایان-دکترمریم افشارپور-دکتر علی شریفی-دکتر سعید عبائی-دکتر نجم الدین عزیزی-دکتر علی اکبر طرلانی-دکتر حمید رضا مرتهب-دکتر محمد مجید مجتهدی" و همچنین 3 کارشناس پژوهشی" مهشید رحیمی فرد-مهدا سلطان نژاد-فریده راد" و7 دانشجوی نمونه "زهرا نجارزاده-سما حسنی-فاطمه بسحاق-المیرا عزیزی -حمید رضا حاج فرج الله-خشایار نریمانی-جواد یوسفیان" که با تلاشهای مضاعف خود عنوان برتر سال 92 را بخود اختصاص داده اند تجلیل نمود.

Creation date: 22/12/2013
Publish date: 22/12/2013