وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حالی که 23 حکم برای رؤسای دانشگاهی در دولت یازدهم صادر شده، در ابتدای دولت نهم 49 حکم برای رؤسای دانشگاهی صادر شده بود.
دکتر رضا فرجی دانا در مراسم تکریم دکتر زهرا بیگم حجازی‌زاده رئیس سابق دانشگاه خوارزمی و معارفه دکتر محمدعلی سبحان‌اللهی سرپرست جدید این دانشگاه افزود: ما وامدار کسانی هستیم که به واسطه تلاش آن‌ها این امانت به دست ما رسیده و باید هر چه انجام می‌دهیم به این امانت سنگین نیز توجه کنیم که لازمه این امانتداری، شناخت آن و برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات آن است.
وی اظهار داشت: از نظر من جلسات تکریم و معارفه، جلسات عبرت است برای تمام کسانی که در این جلسه حضور دارند، زیرا باید بدانند هر آغازی، پایانی دارد و لازم است این مسأله برای همه ما عامل حرکت مضاعف باشد و از این توفیق حداکثر استفاده را برای خدمتگزاری ببریم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: درست است که این مسئولیت سنگین است ولی این توفیق خدمت را باید مغتنم بشماریم؛ چراکه از ما فقط کارنامه عملکرد می‌ماند و تاریخ درباره ما بدون این‌که حضور داشته باشیم، قضاوت خواهد کرد باید کاری کنیم که قضاوت تاریخ درباره ما قضاوت خوبی باشد.
وی افزود: در این مسیر باید مراقب 2 مسأله باشیم. یک این‌که در سیستمی که حضور داریم ظلمی صورت نگیرد چراکه ظلم همه چیز را به باد می‌دهد و دوم این‌که مراقب باشیم به پیرامون جامعه خود ظلمی وارد نشود. وزیرعلوم افزود: ضروری است از حداکثر مشارکت دانشگاهیان در نظام تصمیم‌سازی استفاده کنیم طوری که حداکثر افراد در تمام برنامه‌ها مشارکت داشته و احساس کنند در مدیریت دانشگاه سهم دارند.
وی به هیأت‌های نظارتی که به دانشگاه‌ها اعزام می‌شوند، اشاره کرد و گفت: برخی به اعزام این هیأت‌ها به دانشگاه‌ها خرده گرفتند اما ما ناچار به اعزام این هیأت‌ها بودیم چرا که در دانشگاه‌ها یک نهاد منتخب نداشتیم که به آن‌ها مراجعه کنیم.
 دکتر فرجی دانا افزود: رعایت قانون بزرگترین اعتدال است که باید به آن پایبند باشیم. دانشگاه باید حتماً جامعه را در نظر گیرد، این ظلم است که دانشگاه از منابع جامعه استفاده کند ولی پاسخگوی نیازهای جامعه نباشد. یک ظلم دیگری که باید مراقب باشیم صورت نگیرد، ظلم به نظام است نظامی که جامعه از آن حیات مجدد یافت.
وزیر علوم افزود: یکی از تکالیف ما ایجاد فضای آرام برای آموزش و پژوهش است؛ چراکه گفتمان علم و فناوری در فضای آرام صورت می‌گیرد.  باید از حاشیه‌سازی پرهیز کنیم و فضای آموزشی دانشگاه‌ها را به سمت آرامش سوق دهیم. وی به مطالب و مصاحبه به زعم وی خیالی یک روزنامه با خود اشاره کرد و گفت: برخی می‌خواهند با این خبرهای عجیب و غریبی که منتشر می‌کنند آموزش عالی را از فضای آرامش و تفاهم دور کنند. اخیراً مصاحبه‌ای از بنده به چاپ رسیده اما من نه مصاحبه کرده‌ام و نه حرفی زده ام.
وی با بیان این‌که  آیا غالب ساختن گفتمان علم و فناوری فقط بر عهده آموزش عالی است و این مسأله بر دوش رسانه‌ها نیست؟ افزود: سایتی عنوان کرده بود که بیشترین عزل و نصب‌ها در 3 ماه اول فعالیت در وزارت علوم دولت یازدهم صورت گرفته در صورتی که وزارت علوم تنها 23 حکم برای رؤسای دانشگاهی صادر کرده و این درحالی است که در آغاز دولت نهم 49 حکم برای رؤسای دانشگاهی صادر شد.  فرجی دانا گفت: همه باید دست به دست هم دهیم و از این گردنه عبور کنیم و چیزی که ما را از این گردنه عبور می‌دهد همدلی و همراهی است باید از اختلاف در فضای علمی پرهیز شود؛ چراکه این اختلاف، پیشرفت علم و فناوری را مختل می‌کند.

Creation date: 26/01/2014
Publish date: 26/01/2014