به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمد علی نجفی در مراسم معارفه خود و تکریم دکتررضا فرجی دانا که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزارشد اظهار داشت: استیضاح خدمتی برای دکتر فرجی دانا بود تا بارسنگین مسئولیت از دوش وی برداشته شود و وی به علاقه اصلی خود یعنی علم آموزی و پژوهش بپردازد ولی در عین حال لطمه ای هم به آموزش عالی وارد کرد.
وی تاکید کرد: استیضاح برای ما امری تمام شده است و هرچند از نتیجه آن ، ما و بسیاری از مردم کشور و جامعه دانشگاهی خرسند نیستیم ولی حقی برای مجلس شورای اسلامی بود که از آن استفاده کرد.
دکتر نجفی افزود: نگاه ما به آینده فرزندان نمان ، پیشرفت کشور و نخبگان است و مباحث استیضاح را فراموش کردیم و برای عزت و سربلندی نظام اسلامی باید به آینده دانشگاه و نخبگان بیندیشم و مشکلات آنها را سریعتر حل کنیم.
وی آغازسال تحصیلی جدید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را مهمترین موضوع فعلی وزارت علوم  دانست و ابراز امیدواری کرد با قوت ، جدیت ، نشاط و شوق حرکت به سوی قله های متعالی علم آغاز شود که دکتر فرجی دانا و همکاران ایشان با برنامه ریزی آمادگی کافی را در این زمینه  ایجاد کرده اند و جای نگرانی وجود ندارد.
سرپرست وزارت علوم ابراز امیدواری کرد حجم فشارها و مشکلات برای مدیران دانشگاهی کم شود و دانشگاهها با کمک دولت و فارغ از مشکلات مالی و اداری به مسائل آموزشی و کیفیت آن بپردازند.
وی اظهار داشت : سیاست های اصلی وزارت علوم تغییری نکرده است زیرا دولت تغییر نکرده است و برنامه های دکتر فرجی دانا نیز که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود و تایید شده بود همان برنامه های ریاست محترم جمهوری بود که برای مردم اعلام کرده بود لذا این برنامه ها علیرغم تغییر وزرا به صورت کلی ادامه پیدا خواهد کرد، البته در روش های اجرایی با توجه به سلیقه های متفاوت تغییراتی مشاهده خواهد شد.
وی اعلام کرد: تصمیم داشتم زیر بار مسئولیت اجرایی جدید نروم ولی شرایط پیش آمده و خواست رئیس جمهور محترم باعث شد به عنوان یک سرباز نظام جمهوری اسلامی این مسئولیت را برعهده بگیرم و از خداوند متعال در این مسیر استمداد می طلبم.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به موضوع استقلال دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که چندین بار از سوی مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده است گفت: در 8سال گذشته برخی از اختیارات دانشگاهها ازآنها سلب شده است که باید تلاش کنیم تا جایی که میسر است این اختیارات به دانشگاهها برگردد .
وی با اعلام اینکه استقلال دانشگاهها از اصول اولیه آموزش عالی است تاکید کرد باید حدود و ثغور استقلال دانشگاهها تعریف شده و با مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه توافق شود.
دکتر نجفی افزود: همچنین بخشی از اختیارات وزارت علوم از آن گرفته شده و به بیرون از آن واگذارشده است که باید با تعامل و منطق و استدلال به این وزارت برگردانیم.
وی تاکید کرد: باید یک نظام تصمیم سازی در وزارت علوم با استفاده از خرد جمعی و عقلانیت مجموعه آموزش عالی طراحی کنیم که پشتوانه برنامه ریزی در این وزارت و مجموعه دولت و نظام اسلامی باشد.
سرپرست وزارت علوم شفافیت در برنامه ها را یک اصل  مهم اعلام کرد و گفت: در موضوع بورسیه ها نیز  که هم اکنون به یک مسئله ملی تبدیل شده است با شفافیت بررسی کرده و اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی این موضوع را که عده ای بدون داشتن شرایط کافی به عنوان مدرس و استاد وارد دانشگاهای کشور شوند را دغدغه وزارت علوم و دولت در ماههای گذشته دانست و حساسیت این موضوع را بیشتر از موضوعات مالی و بودجه ای عنوان کرد.
وی مشارکت دانشگاهیان را  از اصول دیگر برنامه های خود نام برد و اظهار داشت : باید سیستمی در این زمینه طراحی شود تا این اصل مهم و بدیهی اجرایی شود.
دکتر نجفی با ابراز تاسف از سیطره کمیت بر کیفیت در آموزش عالی در سالهای گذشته گفت:امید واریم این لطمه بزرگ را جبران کنیم.
سرپرست وزارت علوم در خصوص تکریم دکتر رضا فرجی دانا وزیر سابق علوم نیز گفت: در جلسات هیئت دولت شاهد اخلاق نیکوی ایشان بودیم و عموم ملت نیز در جلسه استیضاح با سعه صدر و متانت وی آشنا شدند.
وی افزود: دکتر فرجی دانا از هوش سرشاری برخورداراست که لازمه  اداره آموزش عالی توانایی و استعداد بالا هست که وی از این نعمت الهی بهرمند است.
دکتر نجفی گفت:شان خدمات دکتر فرجی دانا  درطول مسئولیت ده ماهه بیشتر از تجلیل در یک مراسم کوچک است و برای این موضوع در یکی از دانشگاههای تهران برنامه مفصل تری در نظر گرفته ایم و از سخنان ایشان در جمع روسای دانشگاهها نیز استفاده خواهیم کرد.
گفتنی است : معاون اول رئیس جمهور را در این مراسم ، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ،مشاور فرهنگی رئیس جمهور ، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی ،وزیر بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی و رئیس کل بانک مرکزی همراهی می کردند.

Creation date: 25/08/2014
Publish date: 25/08/2014