دانشمندان جوان آسیایی یکی از برنامه هایی است که در هفته نانو از 17 مهرماه به مدت هفت روز به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزارمی شود.
در این کمپ علاوه بر ایران، دانشمندان جوانی ازکره جنوبی، تایوان، چین، ژاپن، تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و نیوزیلند حضور دارند.
پروفسور علی بیت اللهی مدیر کارگروه ارتباطات بین الملل ستاد فناوری نانو روز سه شنبه در خصوص برگزاری این کمپ  گفت:کمپ دانشمندان جوان آسیایی، هر سال در یک کشور آسیایی برگزارمی شود و امسال نیز با توجه به عضویت ایران در مجمع آسیایی نانو (ای ان اف) و نیز دستاوردهای کشورمان در عرصه تحقیق و تولید محصولات نانو میزبانی این نشست به ایران داده شد.
بیت اللهی اظهارکرد:برگزاری کارگاه های مختلف علمی، بازدید از هفتمین نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو، حضور درسومین مجمع بین المللی اقتصاد فناوری نانو و بازدید ازمراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان با هدف آشنایی با طرح های کسب و کار حوزه نانو از جمله برنامه هایی است که در این مدت برای آشنایی بیشتر با دستاوردهای ایران برای دانشمندان جوان در نظر گرفته شده است.

ایران توانایی پیشرفت در حوزه فناوری های پیشرفته را دارد
دکتر 'یوهی کوتسوچیباشی' محقق موسسه ملی علوم مواد ژاپن که از دانشمندان شرکت کننده در این کمپ است، گفت: ایران بر روی فناوری های پیشرفته تمرکز کرده و با توجه به توانایی دانشمندان ایرانی و منابعی که در اختیار دارند، این کشور توانایی پیشرفت در حوزه فناوری های پیشرفته را دارد.
وی بیان کرد:در مدت برگزاری این کمپ، چگونگی رساندن تکنولوژی به بازار از سوی کارشناسان حوزه نانو در کارگاه های آموزشی معرفی شد.
وی اظهارکرد: اندازه و خاصیت ذرات نانو در همه جای دنیا یکسان است اما چیزی که در مورد محصولات نانو وجود دارد این است که دانشمندان و محققان سعی می کنند با استفاده از ذرات نانویی خواص جدیدی در کاربری محصولات ایجاد کنند.

تکنولوژی نانو ایران را به نیوزلند انتقال خواهم داد
دانشمند جوان نیوزلندی نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: شرکت های نانو تکنولوژی و صنعتی بزرگ با محصولات بسیار در ایران وجود دارد اما در کشور ما چنین شرکت هایی وجود ندارد.
وی ادامه داد:من مجذوب محصولات و فناوری ایران در این صنایع شدم و حتما پیشرفت و گستردگی تکنولوژی ایران را به مسوولان کشورم انتقال خواهم داد.
وی بیان کرد:از نمایشگاه نانو و نمایشگاه صنعتی ایران که همزمان برگزار شد بازدید کردم و ایران دستاوردهای بسیار خوبی در این زمینه به دست آورده است.
وی با اشاره به اینکه برای نخسین بار است که به ایران سفر می کند، ادامه داد:من کشورهای درحال توسعه زیادی ندیده ام که بخواهم تکنولوژی نانو ایران را با آن ها مقایسه کنم اما این کمپ تاثیر خوبی در زمینه آشنایی با دستاوردهای تکنولوژی نانو ایران داشته است.
این دانشمند جوان افزود: نانو الیافی که در تولید ماسک و جوراب مورد استفاده قرارگرفته شده و نیز نانو فیلتراسیون آب نظرم را به خود جلب کرد.
وی یادآور شد: همت محققان ، دانشمندان و صنعتگران ایرانی موجب شده که ایران جایگاه هفتم بین المللی درتولید علم نانو را دراختیارداشته باشد، بنابراین استفاده از دستاوردهای ایران برای توسعه تکنولوژی در کشورهای آسیایی بسیار حائز اهمیت است.
کمپ دانشمندان جوان آسیایی از روز پنجشنبه 17 مهرماه آغاز و تا چهارشنبه 23 ادامه دارد.

Creation date: 14/10/2014
Publish date: 15/10/2014