دستگاه پراش تک بلوری اشعه ایکس(Single Crystal X-Ray)  در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران نصب ، راه اندازی و آماده سرویس دهی شد.  به گفته دکتر حلواگر از متخصصان حوزه کریستالوگرافی و مسئول نصب و راه اندازی دستگاه سرویس دهی به مراجعین داخل و خارج از پژوهشگاه از یکم آبان امکان پذیر است. دانشجویان و محققان کشور میتوانند جهت اطلاع از نحوه پذیرش و ارسال نمونه  با  دفتر پذیرش نمونه آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه از طریق شماره تلفن 44580720 داخلی 1065 تماس حاصل فرمایند.

دکتر حلواگر با تاکید بر اهمیت دستگاه مذکور در ارتقای وضعیت پزوهشی پژوهشگاه اظهار داشت: مولكولها را ميتوان بلوكهايي دانست كه معمارِ جهانِ از آنها برايِ ساختِن هستي استفاده كرده است.  هدف شيميدانها شناسايي و استفاده از اين بلوكهاست. اندازه بسيار كوچك ملكول ها البته مانعي جدي بر سر راه شناخت آنهاست. كاربرد بسياري از روشهايِ شناسايي در علمِ شيمي تعيين ساختار و شكل مولكولي اين مواد است و در ميان همه اين روشها تنها شناسايي با اشعه ايكس توانسته است كه ساختار مولكولي را بدون واسطه مشاهده كند. از اهميت اين تكنيك و دستگاه مربوط به آن همين بس كه بیست درصد از كل جوايز نوبل شيمي به افرادي اختصاص داده شده است كه نقشي در پيشبرد اين علم داشته اند.  پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران به عنوان بازوي مهم پژوهش در رشته شيمي اكنون با توانايي و همت دانشمندان خود موفق به كارگيري اين تكنيك و نصب و راه اندازي دستگاه پراش تك بلوري اشعه ايكس در ايران شده است. اين دست آورد بي شك قدمي به جلو در راه پيشرفت كشور در عرصه علوم و فنآوري نوين ميباشد.

Creation date: 22/10/2014
Publish date: 23/10/2014