با حضور دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم نشست انجمن های علمی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

دکتر احمدی در این نشست انجمن های علمی را نشان علمی کشور برشمرد و بر تقویت آنها تأکید کرد و گفت: در این راستا باید کارگروهی ایجاد شود که تعریفی علمی از انجمن های علمی ارائه کند مبنی بر اینکه انجمن های علمی در ایران چیست و راهکارها و سازوکارهایی که می تواند کمک کند که انجمن ها واقعا NGO علمی باشند و بتوانند روی پای خود بایستند در قالب کتابچه و نظامی درآورد که مبنای تصمیم گیری شود.
در ادامه دکتر مرتضی براری دبیر کمیسیون انجمن های علمی ایران گزارشی از وضعیت انجمن های علمی ارائه کرد و گفت: تعداد انجمن های علمی در سال جاری به 329 انجمن رسیده است و بیشترین رشد انجمن ها در فاصله سال های 1393- 1388 در حوزه علوم انسانی می باشد که این تعداد از 68 به 105 انجمن افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: از سال 1390 سطح شاخص ارزیابی انجمن ها را بالا برده ایم و این شاخص ها توسط انجمن ها تدوین شده است و تلاش کردیم در این ارزیابی ها به کیفیت توجه بیشتری شود.
دکتر براری تعداد کل نشریات انجمن ها را 253 نشریه عنوان کرد و افزود: 219 نشریه ملی و 34 نشریه بین المللی است و از این تعداد 43 نشریه علمی ترویجی و 210 نشریه علمی پژوهشی می باشد.
دبیر کمیسیون انجمن های علمی ایران درخصوص تحویل سامانه های مدیریت انجمن، نشریه و رسانه خاطرنشان کرد: در سال گذشته این سامانه ها به صورت رایگان به 218 انجمن تحویل شده است که از این تعداد 176 سامانه فعال می باشند.
وی با بیان اینکه انجمن های علمی در حوزه بین المللی اعتبار و جایگاه ویژه ای دارند گفت: شعبه خارج از کشور انجمن، وب سایت دوزبانه، تدوین سند راهبردی در حوزه بین الملل، کمیته بین الملل، کمیته مشاوران بین الملل، عضویت اعضای حقیقی خارج از کشور، برگزاری کنفرانس بین المللی، مشارکت در برگزاری همایش بین المللی، مشارکت در پروژه های بین المللی، حضور متخصصان خارج از کشور در کنفرانس ها و کمیته های  علمی و داوری مقالات کنفرانس ها، حضور متخصصان خارج از کشور در هیئت تحریریه مجله انجمن، همکاری و عضویت در مجامع بین المللی، سخنرانی های علمی بین المللی، کارگاه های علمی تخصصی بین المللی، بازدیدها و مسابقات علمی بین المللی، چاپ مجله به زبان انگلیسی یا هر زبان خارجی دیگر، انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه های خارج از کشور و مشارکت در انتقال فناوری از جمله فعالیت های بین المللی انجمن های علمی است.
دکتر براری درخصوص میزان حمایت مالی از انجمن های علمی در سال جاری تصریح کرد: در سال 1393 بودجه یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای انجمن ها در نظر گرفته شده که 600 میلیون تومان بین انجمن هایی که عملکرد مطلوبی داشته اند بین 3 تا 5 میلیون مبتنی بر ارزیابی عملکرد کمک شده است.
وی با تأکید بر برگزاری مجمع سالانه انجمن ها افزود: برگزاری به موقع مجامع عمومی و انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرسان انجمن های علمی یکی از اصول مهم است که اکثریت انجمن ها در انجام این امر اهتمام جدی دارند. در سال گذشته حدود 270 جلسه مجمع عمومی با دستور جلسات مختلف از قبیل گزارش عملکرد، تصویب صورت ها و تراز مالی، گزارش بازرس، اصلاح اساسنامه و یا انتخاب اعضای هیئت مدیره  و بازرسان تشکیل شده که از این تعداد 100 جلسه درخصوص انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرسان بوده است. البته 49 انجمن نیز دارای تأخیر در برگزاری مجامع و انتخابات هستند.
دبیر کمیسیون انجمن های علمی ایران در خاتمه هدف از برگزاری این نشست را تلاش در جهت برداشتن قدم های ارزشمند در توسعه علمی کشور دانست و اظهار امیدواری کرد: حضور انجمن ها در شورای عالی پررنگ تر شود و انجمن های علمی در بحث توسعه علمی، تجاری سازی، توسعه فناوری، توسعه همکاری در حوزه بین الملل، سیاست اقتصاد مقاومتی و سیاست علم و فناوری مشارکت فعال داشته باشند.
گفتنی است در این نشست دبیران انجمن های علمی نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند
.

Creation date: 16/11/2014