رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور روز یکشنبه همچنین در جمع خبرنگاران اعلام کرد: تغییر نام این صندوق به " بنیاد ملی علم ایران " مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته و در انتظار تایید مقام ریاست جمهوری است.

به گزارش روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور دکتر" نصرت الله ضرغام " با اشاره به جایگاه صندق در تولید علم در کشور افزود: 1/6 درصد تولید علم دنیا ، مربوط به ایران است که صندوق حمایت از پژوهشگران ، حامی یک درصد آن می باشد.

وی تاکید کرد: براساس سیاستهای کلی نظام و اسناد بالادستی ، باید برای تبدیل علم به ثروت ، کمک کنیم .

وی به ایجاد مرکز نوآوری اشاره کرد و افزود: از طریق این مرکز، پژوهشگرانی که صاحب یافته پژوهشی و یا ایده خلاقانه باشند، می توانند در کنار یک صاحب صنعت ، یافته یا ایده خود را تبدیل به تولید محصول بکنند.

دکتر ضرغام ، اظهارداشت: این روش برای توسعه علمی کشور و همچنین اشتغال فارغ التحصیلان کشور راهگشا خواهد بود.

وی افزود: شرکت های دانش بنیان نیز در همین راستا ، یافته های علمی را به تولید محصول تبدیل کرده و اشتغال فارغ التحصیلان کشور را سبب می شوند.

وی با اشاره به اینکه ، این سیاست در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و کاهش تصدی گری دولت است ، گفت : شرکت های ریسک پذیر(VC) نیز منابعی در اختیار دارند که خارج از شرایط بانک ها ، در اختیار مراکز نوآوری قرار می دهند و از آن طریق، از تبدیل علم به ثروت ، حمایت می کنند. مطمئنا در برنامه ششم توسعه کشور، این شرکت ها جایگاه خودشان را پیدا خواهند کرد.

دکتر ضرغام درباره مراکز نوآوری نیز افزود: مراکز نوآوری در مراکز علمی ایجاد می شوند و بمدت 12 سال مورد حمایت قرار می گیرند.

وی همچنین به حمایت پژوهشگران از طریق پسادکترا و گرنت اشاره کرد و گفت: در پسا دکترا اگر اساتید بتوانند یک فارغ التحصیل جدید از دانشگاههای معتبر ایران و جهان را معرفی کرده و با انجام یک فعالیت پژوهشی تمام وقت که موضوع آن مورد تصویب صندوق پژوهشگران قرار گرفته باشد، به مدت یک تا دو سال حقوق آن فارغ التحصیل داده خواهد شد.

وی نمونه این نوع همکاری را با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، ذکر کرد.

دکتر ضرغام ، درباره همکاری با پژوهشگران از طریق گرنت ، نیز گفت: منابع مالی از طریق گرنت ، در اختیار دانشمندان و محققان برجسته داخل و خارج از کشور که فعالیت آنان مورد تائید کمیته های تخصصی صندوق پژوهشگران باشد، قرار می گیرد، همانطور که تاکنون 36 گرنت به پژوهشگران داده شده است.

وی همچنین تاکید کرد: 13 کارگروه در صندوق حمایت از پژوهشگران ایجاد شده و هر کارگروه ، ده موضوع را براساس نیازهای کشور مشخص کرده اند که برای انجام کار تحقیقاتی روی این موضوع ها و استفاده از نتایج آن توسط سازمانها و نهادها، اطلاع رسانی خواهد شد تا از بهترین طرح پژوهشی در این زمینه ها حمایت شده و به رفع مشکلات جامعه منجر شود.

از طریق کرسی های پژوهشی، به وضعیت زیست محیطی دریاچه ارومیه و آب سد گتوند رسیدگی می شود

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران در بخش دیگری از نشست خبری با خبرنگاران رسانه های همگانی ، به کارکرد کرسی ها ، پسا دکترا و گرنت ها در رفع نیازهای اساسی جامعه اشاره کرد و گفت : مثلا با اعطای کرسی پژوهشی به تیمی از پژوهشگران دانشگاه شریف ، سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاهی در آلمان ، در جهت رفع مشکلات زیست محیطی دریاچه ارومیه اقدام شده است.

وی افزود، تبدیل آب شور سد گتوند به آب شرب ، نیز از دیگر اهدافی است که امیدواریم با انجام پروژه ای تحقیقاتی ، محقق شود.

دکتر ضرغام ، تاکید کرد : با وزارتخانه های بهداشت و علوم ، سازمانها و نهادهای مختلف ، برای انجام کارهای بزرگ و موثر ، هماهنگ هستیم و قطعا با توجه به نیازهای کشور، به سمت سفارش انجام پروژه های تحقیقاتی می رویم.

وی همچنین به " ثبت اختراع "، به عنوان بخش دیگری از فعالیت های صندوق حمایت از پژوهشگران اشاره کرد و اظهارداشت: این صندوق تاکنون 38 اختراع ، در خارج از کشور، و عمدتا در آمریکا ، به ثبت رسانده ، هشت اختراع به مرحله فروش رسیده و 54 اختراع نیز تائید شده و در حال انجام مراحل مربوطه می باشد.

دبیر شورای نخبگان: ثروت اصلی کشور، منابع انسانی است که برای شکوفایی آن، باید برنامه ریزی ازخانواده و قبل ازتولد فرزند آغاز شود

دکتر ضرغام در بخش دیگری از این گفت وگو، ثروت اصلی کشور را منابع انسانی دانست و در جایگاه " دبیر شورای نخبگان " افزود: باید سیاستگذاری و برنامه ریزی ها برای نخبه پروری ، از خانواده و پیش از تولد فرزند آغاز شود ، تا افراد مستعد متولد شده و با همراهی این افراد در مهدکودک ، مدرسه و دانشگاه ، استعدادها را شناسایی کرده و با پرورش ، حمایت و شکوفایی این استعدادها ، ایران اسلامی و حتی بشریت، از وجود آنان سود ببرند.

Creation date: 05/01/2015
Publish date: 05/01/2015