نخستین مراسم جشن دانش‌آموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با حضور 300 دانش‌آموخته و پیشکسوت این پژوهشگاه برگزار شد.

دکتر محمدرضا امیدخواه، رییس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در جایگاه اول تولید علم شیمی در سطح منطقه قرار دارد ، اظهارکرد: باید تمام تلاش خود را به کار گیریم که علاوه بر حفظ جایگاه اول تولید علم شیمی در منطقه، رتبه خود را در سطح آسیا و بین الملل نیز ارتقا دهیم.

وی از برنامه راه‌اندازی کانون فارغ التحصیلان در آینده نزدیک در این پژوهشگاه خبرداد و گفت: دانش آموختگان با عضویت در این کانون، ارتباط خود را با یکدیگر و با استادان، کارکنان و دانشجویان این مرکز پژوهشی حفظ کنند.

امیدخواه با بیان اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها حیات تازه‌ای به بدنه توان علمی کشور می بخشند، خطاب به دانش آموختگان پژوهشگاه شیمی گفت: آرامش امروز ما حاصل خون هزاران شهید انقلاب، دوران دفاع مقدس و سالهای پس از آن است و شما هم برای داشتن علم مفید باید شفاف باشید و اجازه دهید که نور وجودی تان که نور الهی است ساطع شود و همچنین علم و دانش بیشتر باید موجب افتادگی و تواضع بیشتر شما شود.

ایجاد چهارمین پژوهشگاه مطرح شیمی دنیا در ایران

همچنین دکتر سید محمد بلورچیان‌، بنیانگذار و موسس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در این مراسم با بیان اینکه نیت من برای راه اندازی این پژوهشگاه به حدود نیم قرن قبل برمی گردد و بارها با خدا پیمان بسته بودم و از او خواسته بودم که این توفیق را به من عطا کند تا بتوانم چهارمین پژوهشگاه تخصصی بزرگ شیمی در دنیا را در کشورم تاسیس کنم، تصریح کرد: افزود: اولین پژوهشگاه مطرح شیمی دنیا ماکس پلانک آلمان بود که قبل از جنگ جهانی اول تاسیس شد، دومین آن قبل از جنگ جهانی دوم در مرکز تحقیقات ملی فرانسه cnrs و سومین آن در دره سیلیکون Silicon Valley آمریکا راه اندازی شد و همیشه آرزو داشتم که چهارمین مرکز پژوهشی شیمی در ایران تاسیس شود که خوشبختانه حدود 25 سال قبل، این آرزو محقق شد.

وی خاطرنشان کرد: در طول این 25 سال، به جز برای خواست خدا کار نکردم و در شرایطی که هیچ پشتوانه ای نداشتم در همه مراحل از پیشنهاد تا راه اندازی کامل پژوهشگاه فقط از خداوند کمک خواستم.

وی ضمن قدردانی از همکاری هیات علمی پژوهشگاه در ایجاد این مرکز پژوهشی گفت: طی این سالها حتی یک عضو هیات علمی از دانشگاه‌های کشور پذیرش نکردیم و همه اعضای هیات علمی فعلی را از میان بهترین دانشجویان و دانش آموختگان کشور برگزیدیم.

بلورچیان با بیان اینکه امروز دیگر وسعت خاک، جمعیت یا معادن طلا و الماس ثروت های واقعی یک ملت نیستند، متذکر شد: امروز علم است که ثروت می آفریند و کل سیاست کشورها بر مبنای پیشرفت علمی آنها تعیین می شود و هر کشوری که بیشترین پیشرفت علمی را داشته باشد دست برتر را دارد.

وی متذکر شد: اگر دست به دست هم دهیم و مغزهایی که در دنیا داریم را جذب کنیم حتی از آمریکا هم پیشی خواهیم گرفت زیرا یکی از دلایل پیشرفت آمریکا، جذب مغزهای متفکر از سراسر دنیا و استفاده از آنها بوده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه شیمی تصریح کرد: اگر کشورمان به لحاظ علمی پیشرفت کند فردی مانند اوباما نمی تواند ما را تهدید به تحریم کند و اینگونه رفتارهای آمریکا با دیگر کشورها به پشتوانه دانش و فناوری موجود در این کشور بروز می کند.

دکتر امید خواه با اعطای لوح سپاس و هدیه ای از پژوهشگران برتر و دانشجویان نمونه این پژوهشگاه تقدیر نمود.

دکتر بابک مختارانی بعنوان پژوهشگر برتر و دکتر محمد علی کیانی بعنوان پژوهشگر جوان برتر و همچنین خانمها : زهرا اسلامی ، نیلوفر شکری ، معصومه علیپور ، مرضیه شکیبا و آقای خیر الله نوری به عنوان فارغ التحصیلان نمونه ، از جمله برگزیدگان این مراسم بودند که از رئیس پژوهشگاه لوح تقدیر دریافت نمودند.

همچنین در این مراسم رئیس پژوهشگاه با  اعطای لوح سپاس از آقای مهندس ابراهیم طاهری ، خیر آموزش عالی تجلیل نمود.

Creation date: 04/02/2015
Publish date: 05/02/2015