رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور روز یکشنبه با حضور در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و نشست با اساتید، محققان و اعضای هیات علمی این مجموعه علمی ، امکانات صندوق و چگونگی بهره گیری محققان و پژوهشگران از این امکانات را تشریح کرد.

دکتر" نصرت الله ضرغام " رئیس صندق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و دبیر شورای ملی نخبگان، پیش از تشریح امکانات و چگونگی فعالیت صندوق ، از حضور دکتر بلورچیان در این نشست به عنوان پیشکسوت محققان و متخصصان شیمی و یکی از بنیانگذاران پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران ، ابراز خشنودی کرد.

وی سپس به روند توسعه علمی در کشور و موفقیت ایران در توسعه علمی به لحاظ کمی اشاره کرد و گفت : هرچند که تلاش شد تا توسعه کمی و کیفی همسان با یکدیگر انجام شود ولی توسعه کمی بر کیفی غالب شد و پژوهش نیز از آن متاثر گردید.

دکتر ضرغام افزود: هم اکنون بلحاظ توسعه کمی، در جایگاه خوبی در سطح جهان قرار داریم ولی به لحاظ دستاوردهای پژوهشی و یا مستندات علمی در دنیا و رسیدن به شاخص های بین المللی ، باید بیشتر تلاش کنیم.

وی ادامه داد: توجه بیش از پیش به کیفیت آموزشها ، توجه بیشتر به بخش مهارتی ، انجام گزینش دانشجو براساس تقاضای اقتصادی و اجتماعی کشور، پژوهش را به جایگاه واقعی خود می رساند و مراکز علمی نیز از منابع، بهتر بهره مند خواهند شد، ضمن آنکه مراکز علمی می توانند با ایجاد تنوع در جذب منابع و خدمات ، جایگاه و پایگاه مردمی پیدا کنند.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران تاکید کرد: هر قدر تبدیل علم به ثروت ، بیشتر شود، سرمایه گذاری در مراکز علمی نیز بیشتر خواهد شد.

دکتر ضرغام سپس به  شکل گیری شورای پژوهشهای علمی کشور و ادامه ماموریت آن ، توسط بنیاد علم ایران یا صندوق حمایت از پژوهشگران و چگونگی تدوین اساسنامه صندوق اشاره کرده و ارکان صندوق را برشمرد.

وی گفت : 13 کارگروه در موضوعات مختلف که براساس نیازهای جامعه مشخص شده ، تشکیل شده اند ، تا علاوه بر بررسی طرح های محققان و پژوهشگران ، با تعیین اولویت ها و عرصه های تحقیقاتی ، فعالیت های پژوهشی را به سمت رفع  نیازهای جامعه هدایت کنند.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران، به فعالیت های صندوق در قالب اعطای کرسی های پژوهشی که تاکنون 23 کرسی پژوهشی به دانشمندان ایرانی در رشته های مختلف اعطا شده است، اشاره کرده و عملکرد حاصل از اعطای این کرسی های پژوهشی را بسیار موفق توصیف کرد.

وی افزود: مدت اعتبار کرسی ، پنج سال است که درصورت نیاز، تا ده سال قابل تمدید می باشد.

دکتر ضرغام خاطرنشان کرد: درصورتی که محققی شرایط دریافت کرسی را نداشته باشد ، " گرنت " به وی اعطا خواهد شد تا با منابع مالی در طول یک سال ، بتواند به کارهای پژوهشی خود برسد.

وی به حمایت صندوق از طریق پسا دکترا و عقد قرارداد با سازمانها و نهادها در همین ارتباط، اشاره کرد و افزود: تاکنون 460 پسا دکترا از طریق عقد قرارداد یا تفاهم نامه با دانشگاهها، پژوهشگاهها و وزارتخانه ها ، مورد حمایت صندوق قرار گرفته اند.

دبیر شورای ملی نخبگان تاکید کرد: ما معتقدیم که تحقیقات کاربردی و تحقیقات بنیادی جدای از یکدیگر نیستند و بدون تحقیقات بنیادی ، تحقیقات کاربردی رشد نمی کند ضمن آنکه در رقابت های جهانی موفق نخواهیم بود، لذا از هر دو این تحقیقات حمایت می کنیم.

وی همچنین از ایجاد بازار مجازی برای معرفی دستاوردها در آینده ای نزدیک روی پورتال صندوق  خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم حلقه واسط ی بین شرکت ها و فارغ التحصیلان باشیم تا هم در اشتغال فارغ التحصیلان و هم تبادل دانش به ثروت گام برداریم.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران ، پشتیبانی مالی و ثبت اختراعات دانشمندان ایرانی از طریق صندوق را نیز بخشی از فعالیت ها عنوان کرده و بر حمایت های همه جانبه و متوازن از تمامی پژوهشگران در سراسر کشور تاکید کرد.

پیش از سخنان رییس صندوق حمایت از پژوهشگران، دکتر" محمدرضا امیدخواه " رییس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران ، از حضور دکتر ضرغام در جمع اساتید و محققان این پژوهشگاه تشکر کرد و تعداد طرح های مصوب پژوهشی پژوهشگاه شیمی توسط صندوق حمایت از پژوهشگران که اعتباری معادل سه میلیارد و 896 میلیون ریال برای اجرای آنها دریافت کرده ،  31 طرح ذکر کرد.

وی ، افزود: هم اکنون سه طرح پژوهشگاه نیز در مرحله داوری صندوق حمایت از پژوهشگران قرار دارد تا انشاالله پس از تصویب ، از حمایت های صندوق بهره مند شوند.

رییس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران ، از ریاست صندوق حمایت از پژوهشگران خواست تا حجم پسا دکترا  پژوهشگاه، با کمک صندوق ، افزایش یابد و بتواند از حمایت های بخش پسادکتری ، در جهت اهداف پژوهشگاه بیشتر استفاده کند، که دکتر ضرغام نیز با خواسته ایشان ، موافقت کرد.

در پایان این نشست ، اساتید و اعضای هیات علمی پژوهشگاه شیمی که از حضور رییس صندوق حمایت از پژوهشگران در جمع خود ، استقبال کرده بودند، نقطه نظرات خود در جهت همکاری بیشتر و موثرتر با صندوق را، با وی درمیان گذاشتند.

Creation date: 23/02/2015
Publish date: 24/02/2015