هفتمین جلسه شورای هماهنگی پژوهشگاه ها، مراکز پژوهشی و مؤسسات تابعه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری به میزبانی پژوهشگاه شیمی ومهندسی شیمی ایران در این پژوهشگاه برگزار شد.

در این جلسه پس از تلاوت کلام ا... مجید و سرود جمهوری اسلامی ابتدا دکتر علی اکبر طرلانی عضو هیات علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و مدیر حوزه ریاست، امور بین الملل و روابط عمومی ضمن خیر مقدم و تبریک سال نو به شرکت کنندگان ابراز امیدواری نمود تا این نشست به اهداف خود دست یابد.

دکتر طرلانی با برشمردن نقش روابط عمومی ها اظهار داشت . نقش و عملکرد روابط عمومی ها از طریق برنامه ریزی در جهت ارتباط مستمر کارکنان با مقام مسئول و همچنین بعنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان و دستگاهها  و ارگانها می تواند بسیار مؤثر واقع شود و دستگاه ذیربط را به اهداف خود برساند.

دکتر طرلانی تحقق این حرکت روابط عمومی ها  را در گرو داشتن نیروی متخصص و بهره مندی از ابزارهای مورد نیاز دانست و افزود در صورت توجه مسئولان به این امر روابط عمومی می تواند بازو و مشاور خوبی برای آنان باشد.

سپس دکتربایبوردی معاون اداره کل روابط عمومی وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری با برشمردن نقش روابط عمومی های  دانشگاهها و مراکز علمی و تقدیر از تلاشهای آنان اظهار داشت:نامگذاری سال 94 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال دولت و ملت ، همدلی و همزبانی ، یک شعار ارتباط محور و روابط عمومی محور است و این شعار بایستی به عنوان نقشه راه و استراتژی روابط عمومی دستگاههای اجرایی ،دانشگاهها ، مراکز پژوهشی و فناوری در سال جاری قرار گیرد و در همین راستا دولت هایی که خودشان را مردم محور می دانند، یعنی در قبال مردم و ملت خود احساس وظیفه و مسئولیت  می کنند ،دولت های ارتباط محور هستند و در چنین دولتهایی ، روابط عمومی ها دارای نقش حساس و کارکردهای حیاتی می شوند.

دکتر بایبوردی افزود روابط عمومی ها به عنوان عاملان و حاملان ارتباطاتی ، بیش از هر نهاد دیگری می توانند در وصل و فصل جانها ، رفتارها و کردارها ، نقش آفرینی کنند چنانچه می توانند پیام آور همدلی و همزبانی به صلح و آرامش در جامعه باشند و زمینه های وحدت ، اتحاد و همبستگی ملتی را فراهم نمایند  و از طرفی هم می توانند زمینه ساز دوگانگی ، ناآرامی و تنش و بحران باشند.

وی در ادامه افزود: روابط عمومی ها ، چرخ دنده های توسعه پایدار و توسعه همه جانبه هستند که می توانند موجبات همدلی وهم زبانی و یگانگی و دوگانگی را در بین دولت و ملت فراهم کنند و روابط عمومی ها ، با برقراری و حفظ رابطه و بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های رسانه های جمعی ، می توانند پیام و اخبار تولیدی از عملکرد های خودشان را به گوش مردم ومخاطبان برسانندو مقوله مهم دیگر در راستای شعار سال از بعد ارتباط روابط عمومی ها با مردم ، بحث اعتماد سازی است و هر چه اعتماد متقابل بین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و مردم بیشتر شود به همان میزان ، قدرت مدیران و مسئولان در ارائه خدمات و کنترل تنش ها افزایش پیدا می کند.

وی همچنین گفت : از وظایف روابط عمومی ها هست که با ارائه اطلاعاتی مناسب و به موقع و همینطور اخبار و گزارش های شفاف و بر اساس واقعیت های موجود به رسانه های جمعی ، جلوی بروز شایعات و اخبار نادرست را بگیرند چرا که بروز این شایعات از میزان همدلی  و هم زبانی دولت و ملت می کاهدو با افکار سنجی و سنجش افکار عمومی ، مطالبات و خواسته های مردم را دریافت و زمینه های پاسخگویی مسئولان و افزایش همدلی و هم زبانی را فراهم می کنند.البته عملی شدن این امکان منجر به بروز رفتاهای حمایتی متقابل بین دولت و ملت در عرصه های ملی  و بین المللی می شود.

دکتر بایوردی همچنین گفت: با همدلی وهمزبانی ، مردم توانستند باعث پیروزی انقلاب  اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران بشوند و در سایه این همدلی و هم زبانی بود که 8 سال جنگ تحمیلی را به 8 سال دفاع مقدس تبدیل نمود .

معاون اداره کل روابط عمومی وزارت علوم گفت : از جمله راههای برقراری همدلی  و هم زبانی دانشگاهیان با دولت ، استقرار روابط عمومی الکترونیک و ارائه خدمات نوین الکترونیک  به جامعه علمی و دانشگاهی از طریق فناوری های نوین ارتباطی است چرا که در نهایت منجر به رعایت حقوق شهروندی و تکریم دانشگاهیان در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی می شود.

در پایان این نشست صمیمی در خصوص انتخاب دبیر شورای هماهنگی پژوهشگاهها ، مراکز علمی و موسسات تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی گیری بعمل آمد و شرکت کنندگان ضمن تجلیل از زحمات شایسته آقای محمد حسین کاظمی زاده ، مدیر پرتلاش و با اخلاق روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه  نامبرده را با اکثریت آرا مجدداً بعنوان دبیر شورای مذکور برگزیدند.

آقای کاظمی زاده در پایان رأی گیری و انتخابش به عنوان دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی پژوهشگاهها و مراکز علمی ، از حسن توجه مدیران قدردانی نمود و ابراز کرد تا با کمک و همیاری مجموعه مدیران روابط عمومی در پیشبرد اهداف این شورا مشمول الطاف خداوند سبحان باشد.

شایان ذکر است آقای کاظمی زاده دارای مدرک علوم ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد می باشند و از سال 88 دبیری این شورا را عهده دار بوده اند.

Creation date: 19/04/2015
Publish date: 20/04/2015