نشست هیات رئیسه، اعضای هیات علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی،  شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد و واحدهای فناور پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با دکتر صادقی مشاور رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در هفدهم مرداد ماه سال جاری در محل سالن کنفرانس پرفسور بلورچیان پژوهشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر محمد رضا امید خواه رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در خصوص اهمیت و جایگاه پژوهش و نقش آن در رفع نیازهای کشور تاکیدکرد.

ایشان پژوهش و تبدبل ایده به ثروت را حلقه گمشده آموزش عالی در کشور عنوان و اظهار داشت هم اکنون ایران در بین کشورهای منطقه رتبه نخست در تولید مقالات علمی را دارد ولی از لحاظ تجاری سازی مقالات علمی در دنیا رتبه 99 را دارا می باشد که این رتبه در شان جامعه پیشرو علمی کشور نیست.  دکتر امید خواه افزود پژوهشگاهها باید با نگاه دقیق تر و با رویکرد پژوهش محوری و رفع نیازهای کشور فعالیت نمایند و در همین راستا از اعضای هیات علمی و دانشجویان پژوهشگاه خواست که با حداکثر تلاش خود در جهت رفع نیازهای کشور و با رویکرد تجاری سازی محصولات پژوهشی و مقالات علمی گام بردارند.

رئیس پژوهشگاه همچنین وجود صندوق نوآوری و شکوفایی را برای کشور مفید توصیف نمود و افزود امروز صندوق دارای بودجه مناسبی برای حمایت از پژوهشگران است و بحمدا... زمینه  هر گونه حمایت نیز در این صندوق برقرار است که پژوهشگران نباید این فرصت مناسب را از دست بدهند، ایشان همچنین با ارائه پیشنهادی از مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی خواستند که کارگروهی از افراد خبره در صندوق جهت مشاوره به پژوهشگران کشور برای تاسیس شرکت های دانش بنیان  تشکیل گردد و تاکید داشتند اگر بدون مشاوره درست و جهت دادن  صحیح به کارهای پژوهشی هزینه ای صورت گیرد، سرمایه های کشور به هدر رفته است.

در ادامه این نشست دکتر صادقی مشاور رئیس هیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با برشمردن ظرفیت های مناسب علمی پژوهشگران در مراکز علمی به معرفی و تشریح فعالیت های صندوق پرداخت و ابراز امیدواری کرد با حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی پتانسئل های موجود در مراکز علمی هر چه بیشتر شکوفا گردد.

دکتر صادقی افزود صندوق بر طبق قوانین و ضوابط شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی طرح ها و اختراعات فعالیت می نماید و حمایت های مناسبی از این نوع شرکتها که بر اساس تولید مبتنی بر فناوریهای روز تشکیل شده اند در قالب تسهیلات گوناگون ارائه می نماید.

ایشان در ادامه گفت صندوق یک نهاد مالی با ماموریت توسعه ای است و تفاوتش با بانکها در این است که وام های صندوق با نرخ ترجیحی 8 درصد پایین تر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است و به عنوان مثال تاکید کرد هم اکنون نرخ مصوب بهره در بانک های کشور 22 درصد است که صندوق 8 درصد پایین تر از این نرخ بهره دریافت می نماید و می توان گفت حداکثر نرخ بهره وام در صندوق هم اکنون 14 درصد است.

ایشان در خصوص دیگر خدمات حمایتی صندوق نیز به مواردی از قبیل تضامین آسان جهت دریافت تسهیلات برای شرکت های نو پای دانش بنیان، خدمات بیمه ای محصولات تولیدی آنها که با کمک شرکتهای بیمه ای معتبر کشور محقق شده است و همچنین اعطای تسهیلات با شرایط لیزینگی به محصولات تجاری سازی شده اشاره نمود و ابراز امیدواری کرد که پژوهشگران پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران نیز هر چه سریعتر با ثبت قرار داد و ارائه طرح های خود از این خدمات و حمایت ها بهره مند گردند.

در انتهای این نشست صمیمی تعدادی از اعضای هیات علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مدیران شرکتهای مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه با ارائه نظرات و طرح سوالات خود با دکتر صادقی به بحث و تبادل نظر پرداختند که در هر مورد مشاور صندوق نیز پاسخگوی مسائل مطروحه از جانب حاضرین بود.

Creation date: 09/08/2015
Publish date: 09/08/2015