1417255367711_arash khamooshi -3.JPG

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که شورای عالی عتف وابسته به وزارت علوم نیست و به صورت فرادستگاهی عمل می‌کند گفت:‌ در حال حاضر 70 درصد پارکهای علم و فناوری در کنار دانشگاه‌ها ایجاد شده‌اند و این دو نهاد رقیب یکدیگر نیستند.

دکتر محمد فرهادی روز سه‌شنبه در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری با تاکید بر ضرورت برگزاری مداوم این قبیل نشست‌ها افزود: برای توسعه پارک‌های علم و فناوری لازم است تا نقشه راه واحدی ویژه پارک‌های علم و فناوری داشته باشیم.

وی با اشاره به سخنان برخی از روسای پارک‌های علم و فناوری حاضر در این جلسه اظهار داشت: در این جلسه پیشنهاد شد که مدیران کشور بر اساس فعالیتهای فناورانه آنها ارزیابی شوند که این پیشنهاد مناسبی است.

وزیر علوم همچنین با اشاره به حمایت از شرکت‌های دانش بنیان خاطرنشان کرد: در این نشست پیشنهاد شد هر شرکت دانش بنیانی که دانش بنیان بودن آن احراز شده حتی اگر در داخل پارک‌های علم و فناوری مستقر نشده‌اند باید مورد حمایت قرار گیرند که این پیشنهاد می‌تواند راه موثری برای توسعه فناوری در کشور باشد.

دکتر فرهادی با تاکید بر این که در حال حاضر فرصت مناسبی برای توسعه علم و فناوری در کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: مهمترین این فرصت‌ها تاکیدات مقام معظم رهبری بر حوزه علم و فناوری در جلسه اعضای هیات دولت با ایشان بود.

وزیر علوم با بیان این که در اسناد بالادستی احکام محکمی در زمینه علم و فناوری تبیین شده است، خاطرنشان کرد: در سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم توسعه 11 حکم در حوزه علم و فناوری تدوین شده و این در حالی است که در سایر حوزه‌ها سه تا چهار حکم مدون شده است.

دکتر فرهادی تنها راه نجات کشور از مشکلات موجود را از مسیر علم، فناوری، دانایی، تولید و صادرات محصولات دانش بنیان دانست و ادامه داد این مسیر برای وزارت علوم نیز مسوولیت‌های جدید و دو چندانی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد دانش محور و با بیان این که این اقتصاد می‌تواند تمرکز ما را بر روی تحقیق، نوآوری و فناوری بیشتر کند، افزود: در این زمینه استفاده از نیروهای خلاق، نخبگان، خبرگان و نیروهای فعال ضروری است که ما به طور جدی به دنبال آن هستیم.

وزیر علوم با بیان این که وزارت علوم برنامه‌های جدی برای توسعه سه بال آموزش، علم و پژوهش در نظر گرفته است، اظهار داشت: در این راستا در تلاش هستیم تا میان صنعت، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ارتباط برقرار کنیم که در این زمینه ایجاد دفاتر ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین راه اندازی دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها می‌تواند مثمرثمر باشد.

وی ایجاد ارتباط با صنعت را در گرو وحدت میان پارک‌ها و دانشگاه‌ها دانست و ادامه داد: بهترین راهکار در این زمینه توسعه دانشگاه‌های کارآفرین است که این امر نیز از تاکیدات دولت تدبیر و امید است.

به گفته وی دانشگاه‌های نسل سوم دانشگاه‌هایی هستد که در کنار آموزش اقدام به مهارت آموزی به دانشجویان می‌کنند که این امر موجب ارتباط میان پارک‌ها و دانشگاه‌ها خواهد شد.

وزیر علوم با بیان این که پارکهای علم و فناوری از دهه 80 در کشور ایجاد شدند، خاطرنشان کرد:‌ در ابتدای انقلاب با ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایجاد شد ولی با توسعه علم و فناوری در کشور ضرورت شکل‌گیری پارک‌های علم و فناوری، انکوباتورها و مراکز رشد برای حرکت از سمت ایده تا نمونه صنعتی احساس شد.

دکتر فرهادی گفت: برای توسعه فناوری، قوانین و مقررات زیادی وضع شده ولی لازم است تا در برخی از زمینه‌ها این قوانین اصلاح شود.

وزیر علوم با اشاره به جایگاه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در کشور ادامه داد:‌ شورای عالی عتف وابسته به وزارت علوم نیست بلکه به صورت فرادستگاهی در جهت توسعه تحقیقات و فناوری و جهت دهی به آنها فعالیت می‌کند.

دکتر فرهادی با اشاره به استقرار دبیرخانه این شورا در وزارت علوم تاکید کرد: این امر نشان دهنده وابستگی این شورا به وزارت علوم نیست و می‌تواند به صورت مستقل در جایی مستقر شود تا با ادامه فعالیتهای خود به جایگاه واقعی خود در کشور برسد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تصویب برنامه اقتصاد مقاومتی حوزه علم و پژوهش در شورای اقتصاد خبر داد و گفت: پایه‌ی اجرای این برنامه همکاری‌های بین‌المللی است که این امر می‌تواند در کنار دیپلماسی علم و فناوری و مشارکت‌های بین‌المللی در امر تحقیق و تولید محقق شود.

وی با اشاره به ضرورت تحقیق و توسعه در دستگاه‌های دولتی یادآور شد: در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات 120 میلیارد تومان برای امر تحقیق و توسعه اختصاص داده‌اند.

دکتر فرهادی همچنین با اشاره به محدودیت بودجه پارک‌های علم و فناوری اضافه کرد:‌ علاوه بر آن که محدودیت‌هایی در اعتبارات پارک‌های علم و فناوری وجود دارد سرمایه‌گذاری‌ها نیز در این مراکز کمتر صورت گرفته است ولی با پیگیری‌هایی که انجام دادیم بودجه پارک‌های علم و فناوری در سال 94 نسبت به سال 93 حدود 27 درصد افزایش داشته است.

دکتر فرهادی با اشاره به مشارکت وزارت علوم در تدوین برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: تدوین احکام برنامه ششم در حوزه علم و فناوری با حضور وزارت علوم تدوین می‌شود و وزیر علوم نیز در تدوین این احکام حضور دارد تا اهداف ما در حوزه توسعه علم و فناوری در برنامه ششم محقق شود.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه رشد هشت درصدی بخش عمده‌ای از تحقق این اهداف مربوط به حوزه وزارت علوم می‌شود.

دکتر فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قوانین وضع شده در زمینه اعمال محدودیت برای خرید محصولات خارجی گفت: بر اساس این قوانین دستگاه‌های دولتی مجاز به خرید محصولات خارجی که نمونه آن در کشور ساخته می‌شوند، نیستند.

وی با اشاره به دستاوردهای پارکهای علم و فناوری گفت: در دو سال اخیر پارک‌های علم و فناوری 160 میلیون دلار صادرات داشته‌اند که این امر نشان دهنده این است که چرخش مالی در این پارک‌ها بالغ بر هزار میلیارد تومان بوده است.

دکتر فرهادی، معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان را از جمله معضلات این شرکتها نام برد و گفت:‌ علاوه بر این بر اساس مصوبات شورای عالی عتف یک تا سه درصد اعتبارات دستگاه‌ها به امر پژوهش اختصاص می‌یابد.

Creation date: 01/09/2015
Publish date: 02/09/2015