معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تلاش این وزارتخانه برای رفع موانع توسعه علم و فناوری در قالب ماده قانونی و نیز تشکیل کارگروه صدور مجوز شرکتهای دانش‌بنیان در شورای عالی عتف خبر داد.

دکتر وحید احمدی، دبیر شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) در حاشیه نشست رؤسای پارک‌های علم و فناوری در جمع خبرنگاران با اشاره به حمایت‌های این وزارتخانه از پارک‌ها گفت: میزان سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در پارک‌های علم و فناوری 130 میلیارد تومان است که با حمایتهای صورت گرفته از وزارت علوم این میزان سرمایه‌گذاری به 150 میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی با تاکید بر این که پارک‌های علم و فناوری محل فعالیت شرکتهای خصوصی است ، یادآور شد: این درحالیست که این شرکتها با مشکلات جدی در زمینه صادرات محصولات دانش بنیان و مسائل گمرکی مواجه هستند.

دکتر احمدی ادامه داد: در این راستا بنا داریم تا نسبت به رفع موانع شرکتهای دانش بنیان اقدام کنیم که این امر در قالب ماده قانونی با عنوان "رفع موانع توسعه علم و فناوری" صورت می‌گیرد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با بیان این که این ماده قانونی به دولت پیشنهاد می‌شود، ابراز امیدواری کرد که در قالب آن مشکلات شرکتهای دانش‌بنیان رفع و فضا برای صادرات محصولات دانش‌بنیان فراهم شود.

دکتر احمدی، میزان صادرات محصولات دانش بنیان پارکهای علم وفناوری در دو سال اخیر را 160 میلیون دلار ذکر کرد و یادآور شد: این میزان صادرات بسیار ارزشمند است.

وی همچنین از فعال شدن مراکز رشد در حوزه علوم انسانی خبر داد و یادآور شد: تا کنون شش مرکز رشد علوم انسانی و هنر فعال شده است؛ چرا که یکی از تاکیدات ما توسعه فناوری‌های نرم در حوزه علوم انسانی است.

به گفته دکتر احمدی، در دنیا بیشتر شرکتهای موفق در حوزه‌های علوم انسانی چون مدیریت و تجاری سازی هستند.

دبیر شورای عالی عتف تلاش برای حضور شرکتهای دانش بنیان بین‌المللی در پارک‌های علم و فناوری را از برنامه‌های این وزارتخانه نام برد و اظهار داشت: ‌بر اساس برنامه‌های وزارت علوم و کشورهای آسیایی به منظور توسعه بازارهای محصولات دانش بنیان همکاری داریم و با کشورهای دنیا به منظور انتقال فناوری درصدد ایجاد تعاملات بین‌المللی هستیم.

دکتر احمدی اضافه کرد: ‌در این راستا در تلاش هستیم تا شرکتهای بزرگ بین‌المللی متقاضی را در پارکهای علم و فناوری مستقر کنیم که اجرای این طرح در گرو رفع موانع قانونی رفت و آمد آنها و اعطای تسهیلات به این شرکتهای بزرگ است که ما آمادگی برای ایجاد این فضا را داریم.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به ایجاد کارگروه صدور مجوز شرکتهای دانش بنیان توضیح داد: در حال حاضر دبیرخانه این کارگروه در معاونت علمی ایجاد شده است و با توافق‌های صورت گرفته و مواد قانونی موجود درصدد هستیم تا این کارگروه در شورای عالی عتف ایجاد شود که این موضوع نیز در کمیسیون هیات دولت مطرح می‌شود تا در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

Creation date: 01/09/2015
Publish date: 02/09/2015