دکترحسین سالار آملی قائم مقام  وزیر  علوم در امور بین الملل و رئيس مرکز همکاری های علمی بین المللی این وزارت گفت: شرایط پسابرجام فرصتی است که روسای دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی می‌توانند در جهت بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها از آن استفاده کنند.
 دکتر سالارآملی در نشست سراسری روسای دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری که در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برگزار شد اظهار داشت: در فضای پسابرجام، جامعه دیپلماسی، اقتصادی و تجاری برنامه‌های ارتباطی گسترده‌ای دارند و جامعه علم و فناوری نیز باید از این فضا کمال استفاده را ببرد.
قائم مقام  وزیر  علوم در امور بین‌الملل ضمن تأکید بر بین المللی سازی دانشگاه‌ها تصریح کرد: در دوره کنونی نگاه ما بر محورهای جذب دانشجویان خارجی، اساتید بین‌المللی، پروژه‌های مشترک و رقابت برای اخذ گرنت‌های بین‌المللی است.
وی خاطر نشان کرد: دو درخواست از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به هیئت دولت فرستاده شده مبنی بر اینکه قراردادهای کلان بین المللی اقتصادی همه دارای پیوست علمی، فناوری و آموزشی باشند و شرکت‌های خارجی که وارد ایران می‌شوند امکاناتی در اختیارشان قرار دهیم که (R&D) را در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مستقر کنند که اگر این دو امر به نتیجه برسد یکی از مطالبات جامعه علمی و فناوری در پسابرجام شکل می‌گیرد.
رئيس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم افزود: در بحث بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، ذکر پنج مورد فعالیت بین‌المللی در آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، ابلاغ آیین‌نامه جذب دانشجویان غیربورسیه غیرایرانی، بسترسازی در برنامه ششم توسعه، طرح‌های پژوهشی و آموزشی مشترک و صادرات کالاها و خدمات دانشی توسط پارک‌های علم و فناوری، محورهای اساسی است که وزارت علوم و شورای معاونان این وزارت به عنوان بستر مدنظر قرار داده است.
وی در خاتمه گفت: انتظاری که داریم این است که دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، کشورهای هدف و حوزه نفوذ خود را برای ما تعریف کنند. کشورهای راهبردی شامل آلمان، ایتالیا، ژاپن، چین و روسیه است. کشورهای حوزه نفوذ که کشورهای منطقه هستند نیز دارای اهمیت می‌باشند و  حتی کشورهای آفریقایی هم می‌توانند جزو کشورهای حوزه نفوذ باشند، این کشورها به شدت محتاج انتقال دانش و فناوری از کشور ما هستند.

Creation date: 19/10/2015
Publish date: 19/10/2015