مراسم افتتاحیه بیست و دومین سمینار شیمی تجزیه ایران روز ششم بهمن ماه جاری به همت انجمن شیمی ایران  و با همکاری پژوهشگاه شیمی ومهندسی شیمی ایران در مرکز همایشهای حکمت برگزار گردید.

در ابتدای این نشست علمی دکتر سید حمید احمدی دبیر سمینار به شرکت کنندگان خیر مقدم گفت و اظهار داشت در این سمینار که با هدف بحث و تبادل نظر محققان و اندیشمندان عرصه شیمی و ارائه آخرین دستاوردهای علم شیمی تجزیه برگزار میشود 680 مقاله به دبیرخانه سمینار رسیده است و از میان مقالات 500 مقاله برای ارائه برگزیده شده است که از این تعداد 30 مقاله بصورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

دکتر احمدی افزود در این نشست 13 استاد برجسته  در خصوص دستاوردهای عرصه شیمی تجزیه سخنرانی و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ خواهند داد.

دبیر همایش برگزاری نمایشگاهی با حضور 20 شرکت فعال در حوزه مواد شیمیایی و تجهیزات پیشرفته صنعتی شیمیایی را از دیگر برنامه های جانبی این سمینار برشمرد.

دکتر محمدرضا امید خواه رئیس پژوهشگاه شیمی  و مهندسی شیمی ایران نیز در این مراسم سخنرانی نمود. وی با برشمردن دستاوردها و برنامه های پژوهشگاه ، این مرکز علمی را خانه اهالی و اندیشمندان عرصه شیمی ومهندسی شیمی دانست و از آنان دعوت نمود تا برای انجام کارهای علمی خود از امکانات و تجهیزات مدرن و آزمایشگاههای کم  موجود استفاده و برای ارتقاء سطح علمی و خود کفائی این علم تلاش نمایند.رئیس پژوهشگاه شیمی ومهندسی شیمی ایران در سخنان خود به اهمیت شیمی تجزیه در علم شیمی و علومی که با مواد آزمایشگاهی سرو کار دارند اشاره کرد و استفاده از تکنیک های شیمی تجزیه را در بخش تشخیص و سنتز مواد و بهبود کیفیت مقالات علم شیمی بسیار مهم دانست.

وی ضمن اشاره به تلاشها و اهتمام انجمن شیمی ایران و انجمن مهندسی شیمی ایران در ارتقای سطح آموزشی و پژوهشی رشته شیمی در کشور بر ضرورت ایفای نقش این انجمن ها در بازنگری جدی و به روز رسانی سرفصل های رشته شیمی و توجه مسئولان نظام آموزش عالی به رشته شیمی تاکید نمود .

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه شیمی  و مهندسی شیمی ایران ، دکتر مجتبی شمسی پور  رئیس انجمن شیمی ایران هم در این مراسم  با برشمردن دستاوردها و فعالیتهای انجمن شیمی و تشکر از اهتمام استادان و مسئولان این پژوهشگاه در برپائی این نشست علمی بزرگ اظهار داشت: در سال 2014 تعداد 30800 مقاله ایرانی در پایگاه ISI نمایه شده است که 7700 مقاله معادل 23 درصد کل مقالات ایرانی در گروه شیمی است.

وی افزود: همانگونه كه در بحث آموزش و پژوهش کشور، رشته شیمی جایگاه خوبی دارد در صنایع کشور نیز مزیت با صنایع شیميایی است و باید از طرف دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه بیشتری به این رشته شود.
رئیس انجمن شیمی ایران با تاکید بر اینکه تجاری سازی علم و ایجاد شرکت های دانش بنیان با حذف آموزش و پژوهش از کل این فرآیند امکان عملی ندارد  و بی نتیجه است ، بر توجه ویژه دولت به حمایت از دانش آموختگان مقطع دکترا و ایجاد اشتغال آنان تاکید کرد.

بر اساس این گزارش در افتتاحیه بیست و دومین سیمنار شیمی تجزیه ایران ، رئیس انجمن شیمی ایران با اعطای لوح سپاس  از خدمات علمی  دکتر محمد حسین سرورالدین استاد شیمی تجزیه دانشگاه تبریز و دکتر عبدالله سلیمی استاد شیمی تجزیه دانشگاه کردستان به عنوان چهره های منتخب شیمی تجزیه در سال 94 تجلیل نمود.

همچنین در این مراسم دکتر محمد رضا امیدخواه رئیس پژوهشگاه شیمی ومهندسی شیمی ایران و دکتر کورش تبار حیدر رئیس پژوهشکده فناوریهای نوین این پژوهشگاه نیز با اعطای لوح سپاس و هدیه ای  از خدمات ارزنده علمی دکتر کاظم کارگشا  قدیمی ترین عضو هیئت علمی پژوهشگاه به پاس 36 سال خدمت علمی تجلیل و قدر دانی نمودند.

گفتنی است این سمینار تا 8 بهمن ماه جاری ادامه دارد و نمایشگاهی نیز از 20 شرکت فعال  در حوزه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی در حاشیه آن برپا شده است.