همزمان با هفته پژوهش و فناوری مراسم تقدیر از پژوهشگران و دانش آموختگان برتر پژوهشگاه صبح روز سه شنبه 30 ام  آذرماه با حضور اعضای هیات رئیسه ، جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان در مرکز همایشهای حکمت پژوهشگاه برگزارشد.

در این مراسم دکتر محمدرضا امیدخواه رئیس پژوهشگاه شیمی ومهندسی شیمی ایران با تیریک  گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری وقدردانی از تلاشهای پژوهشگران، دانشجویان و کارکنان طی سخنانی اظهار داشت: همکاران عزیز استحضار دارید که پیشرفت و توسعه کشورها بر مبنای علم و دانش استوار است . پژوهش و تولید علم و فناوری از مهمترین عناصر رشد و توسعه در زمینه های مختلف اهم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هر کشور به حساب می آید و در صورتی توفیق در این زمینه ها محقق می شود که در برنامه ریزی های هدفمند و کلان کشور توجه مناسبی به امر پژوهش و فناوری از سوی مسئولان ارشد نظام به این مهم صورت پذیرد.

دکتر امیدخواه افزود ما تنها از طریق تکیه و تاکید برتولید علم اقتدار آفرین و رفع موانع بر سر راه تبدیل علم به ثروت می توانیم اهداف بلند مدت تعیین شده جهت توسعه کشور را محقق سازیم . چنانچه در چند سال اخیر شاهد رشد خوبی در این زمینه بوده ایم و حال بیاییم فکر کنیم که چگونه می توانیم سهم خودمان را در توسعه علمی کشور و تجاری سازی محصولات و تولید ثروت به انجام برسانیم که انجام این امر در گرو تلاشهای هدفمند محققین می باشد.

رئیس پژوهشگاه با بر شمردن اهمیت و ویژگی های کشورهای پیشرفته افزود: توجه داشته باشید کشورهایی که علمشان بالا هست توان سیاسی و قدرتشان نیز در تمامی زمینه ها بالا است و نمونه آن کشور ژاپن هست که همیشه به عنوان یک کشور تاثیرگزار در سطح جهان مطرح می باشد چون به مسائل علمی و عالمانش توجه دارد وباید عرض کنم علم و فناوری بسیار چیز خوبیست و آنان توجه ویژه ای در تولید علم و تبدیل آن به ثروت دارند  و همین نگاه آنان است که موجب سربلندی کشورشان شده است .

دکتر امیدخواه با تشریح وضعیت بودجه کشور در طی سالهای گذشته و سال جاری گفت : همکاران محترم توجه دارند اکنون دولت در موضوع بودجه مشکل جدی دارد، چنانچه همان میزان بودجه مصوب  را هم نتوانسته است پرداخت کند پس ما باید با همدلی و عزم راسخ و برای رهایی از این بحران با انجام کارهای پژوهشی به صورت گروهی به طرق مختلف خود را از این وضعیت رها سازیم، خلاصه عرضم این است که باید تلاش کنیم و طرحی نو در اندازیم و به حمدالله با این فضای شادابی که در این پژوهشگاه وجود دارد می توانیم به انتظارات جامعه پاسخ دهیم.

دکتر امیدخواه با اشاره به دستاوردهای علمی سالهای اخیر افزود خوشبختانه  ما اکنون جزو پانزده کشور مطرح جهان در بحث مقالات ISI   هستیم و این همان عزم ملی است که ایجاد گردیده است و همه ساله تعدادی از اساتید کشورمان به عنوان اساتید برتر و مطرح در جمع دانشمندان بزرگ جهان حضور دارند.

رئیس پژوهشگاه افزود به یاد دارم در جریان نامگذاری خیابانی در تهران به نام سئول، در آن مراسم سفیر وقت کره جنوبی در تهران گفته بود آرزو دارم که ما هم روزی همانند شما کشور پیشرفته ای بشویم ،شما ملاحظه می کنید که امروزاین کشور در بحث فناوری و دیگر بخشها با ما فاصله زیادی دارد  و نمونه آن خودکفایی در بحث خودرو هست که می بینید خودروهای آنان  اکثر کشورهای جهان را تسخیر کرده است .

دکتر امیدخواه در پایان سخنانش به اعضای هیات علمی گفت: من به عنوان یک برادر بزرگتر از شما خواهش می کنم که بیایید با همدلی طرح و برنامه بدهید تا آن اتفاق بیافتد و آن نظم و ساختار برای آیندگان شکل بگیرد و برای تحقق این امر پژوهشگاه از امکانات خوب و بالقوه ای در بخش آزمایشگاهی ، تجهیزاتی ، کتب و مجلات علمی  برخودار است که نظیر آن در دیگر مراکز علمی وجود ندارد.

در این مراسم 4 نفر از اعضای هیات علمی به ترتیب خانم دکتر زهرا جمشیدی عضو هیات علمی پژوهشکده توسعه فرآیندهای  شیمیایی با ارائه مقاله ای با عنوان بررسی خواص ساختاری خوشه های فلزی در دوره فرصت مطالعاتی در کشور هلند . دکتر رضا زادمرد عضو هیات علمی پژوهشکده فناوریهای نوین با ارائه مقاله در موضوع پیشرفتهای نوین در شیمی کالیکس {4} آرن .دکتر سید حمید احمدی عضو هیات علمی پژوهشکده فناوریهای پاک با ارائه مقاله با عنوان: تهیه و کاربرد نانوذرات مغناطیسی و پلیمرهای رسانا در جداسازی و آلاینده های زیست محیطی و همچنین دکتر بابک مختارانی عضو هیات علمی پژوهشکده مهندسی نفت با ارائه مقاله پیرامون جداسازی گاز اتیلن از محصول خروجی از راکتور اکسیداسیون متان با استفاده از جذب سطحی سخنرانی و به سوالات عنوان شده پاسخ دادند.

در این پایان این  مراسم دکتر امیدخواه رئیس پژوهشگاه با اعطای لوح  سپاس از تلاشهای علمی 2عضو هیات علمی فعال : دکتر سید حمید احمدی به عنوان پژوهشگر برتر سال 94 و دکتر بابک مختارانی به عنوان پژوهشگر برتر سال 95 قدر دانی نمود.

دکتر امیدخواه همچنین با اعطای لوح سپاس از 2 دانش آموخته برتر پژوهشگاه به ترتیب : خانم بهاره فتاحی دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد و خانم دکتر مهتاب ادریسی اران دانش آموخته برتر دوره دکتری قدر دانی نمود.

Creation date: 24/12/2016
Publish date: 24/12/2016