وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تولید موش‌های مدرن را زمینه‌ای برای توسعه تحقیقات برای درمان یک بیماری ژنتیکی دانست و گفت: در حال حاضر مراکز علمی کشور با اجرای تحقیقات در حوزه‌های تخصصی خود سعی در رفع چالش‌های جامعه بشری دارند.

دکتر منصور غلامی  در مراسم رونمایی از موش مدل هموفیلیبا اشاره به کسب دانش فنی تولید موش‌های هموفیلی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، افزود: این دستاورد یک دستاورد علمی ارزشمند است که امیدوارم با توسعه آن در تقویت روش‌های درمان بیماری‌های ژنتیک کاربردهای رفیعی پیدا کند.

وی ماهیت اصلی وزارت علوم و معاونت علمی ‌وفناوری ریاست‌جمهوری را حمایت از ظرفیت‌های علمی کشور دانست و ادامه داد: در این راستا هر چه قدر ظرفیت حمایتی را برای مؤسسات علمی افزایش دهیم، سرعت دسترسی ما به نتایج مطلوب تحقیقاتی و افزایش دقت آن افزایش خواهد یافت.

غلامی با اشاره به ویژگی‌های موش مدل هموفیلی، خاطر نشان کرد: این فناوری می‌تواند قابلیت اطمینان ما را در زمینه درمان بیماری‌های ژنتیکی افزایش دهد که از این نظر یکی از دستاوردهای ارزشمند تحقیقاتی به شمار می‌رود.

وزیر علوم تاکید کرد: بر این اساس همه مراکز علمی کشور در تلاش هستند که دستاوردهای ارزشمندی در زمینه تخصصی خود اجرایی کنند تا بتوانند نتایج آن را در خدمت مردم و بشریت قرار دهند.

وی رونمایی از این موش را در راستای درمان یکی از بیماری‌های مهم در ایران و دنیا دانست و افزود: با توجه به مهندسی ژنتیکی انجام شده این محققان توانستند روش‌هایی را برای درمان هموفیلی ارائه دهند.

به گفته وزیر علوم، این پروژه با غیر فعال کردن یک ژن خاص امکان مطالعات بر روی درمان بیماری‌های ژنتیکی هموفیلی را فراهم می‌کند.

Creation date: 16/02/2019
Publish date: 16/02/2019