معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ضمن فراهم کردن زیرساخت های لازم برای توسعه کار پژوهشی و فناورانه، برای حضور بخش خصوصی تسهیل گری می کند گفت: بخش خصوصی باید لااقل بخشی از هزینه پژوهش را تأمین کند و از انگیزه برای ادامه کار پژوهش و توسعه محصول برخوردار باشد.

دکتر سورنا ستاری برای بازدید از طرح های علمی و پژوهشی و نشست با اعضای هیأت علمی در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران حضور یافت. وی ابتدا از آزمایشگاه مرکزی بازدید کرد و سپس در حاشیه بازدید از دستاوردهای فعالان فناور در مرکز رشد واحدهای فناور این پژوهشگاه گفت: نوع نگاه معاونت علمی و فناوری در حمایت از  پژوهش، محصول‌محوری و برخورداری از قابلیت تجاری سازی است. پژوهشگاه ها ایجاد شده اند تا با ارائه محصول یا خدمتی تازه و خلاقانه، مشکلی از جامعه را حل کنند.

ستاری با بیان این‌که  بخش های دولتی مشتری خوبی برای پژوهش نیست و مشتری بخش خصوصی باید پذیرای خروجی پژوهش باشد، اظهار کرد: مشتری بخش خصوصی، راه کار رسیدن پژوهش به محصول یا خدمت است.

وی با تأکید بر ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش و بر بستر شرکت های دانش بنیان گفت: بخش خصوصی باید لااقل بخشی از هزینه پژوهش را تأمین کند و از انگیزه برای ادامه کار پژوهش و توسعه محصول برخوردار باشد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، از حمایت برای تولید اقلام دارویی در داخل کشور گفت و ادامه داد: به صورت خاص در حوزه دارو پروژه حمایت جدی داریم و برنامه ریزی شده است تا دو سال آینده تمامی اقلام مورد نیاز دارویی در داخل کشور به کمک شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها تولید شود.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که حضور شرکت‌های دانش بنیان نیازهایی که وابستگی‌هایی را برای کشور به دنبال داشته است، به تولید ایران‌ساخت بدل می کند، ادامه داد: علاوه بر مواد و فرآورده های دارویی، در حوزه غذا به ویژه غذای دام، طیور و آبزیان، نیز وابستگی هایی داریم؛ تلاش می کنیم این محصولات با به میدان آوردن شرکت های دانش بنیان و استارتاپ‌ها، ایران‌ساخت شود.

وی افزود: در حوزه نفت و گاز مواد و افزودنی های داریم که فناوری پیچیده ای ندارند اما حجم قابل توجهی از واردات را به خود اختصاص داده اند. در حوزه کاتالیست ها در دوره پیشین تحریم ها یکی از نیازها و معضلات جدی کشور به شمار می رفت اما خوشبختانه با کمک شرکت های دانش بنیان هم در حوزه کاتالیست ها و جاذب های مورد نیاز کشور با تولیدات ایران ساخت تأمین می شود. بخشی از این حوزه باقی مانده است که تولید داخلی خواهد شد.

ستاری از آمادگی کامل برای حمایت از شتابدهی و رشد ایده های نوآورانه در قالب مراکز رشد و نوآوری خبر داد وگفت:اگر طرح پژوهشی و فناورانه ای دارای مشتری مشخص در بازار باشد تا رسیدن طرح به محصول و تجاری سازی حمایت می شود و نقش دولت در مسیر رسیدن ایده و پژوهش به محصول، هدایتگر و تسهیل کننده است.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع حمایت از کالای ایران ساخت و فعالان زیست بوم نوآوری و کارآفرینی گفت: تکیه چندین ساله بر درآمدهای نفتی و خرید محصول وارداتی،موجب ایجاد  فرهنگ وارداتچی و خام فروشی شده است و کشور باید از این فضا عبور کند چراکه کشور را نمی توان با درآمدهای خام فروشی اداره کرد؛ جامعه خام فروش احتیاجی به نوآوری و نیروی انسانی دانش آموخته حس نمی کند.