مراسم آغاز سال تحصیلی 99-98 و گرامیداشت هفته دفاع مقدس روز 7/7/98 با حضور اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان در سالن خلیج فارس پژوهشگاه شیمی ومهندسی شیمی ایران برگزار گردید.

در این مراسم صمیمی پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و نواختن سرود مقدس جمهوری اسلامی دکتر محمد رضا  امید خواه  رئیس پژوهشگاه به ایراد سخن پرداخت و ضمن عرض تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و بهار تعلیم و تربیت و تقارن آن با هفته بزرگداشت دفاع مقدس که یادآور طنین دل انگیز آزادگی و عزت مداری سالار شهیدان، امام حسین (ع) است، ابراز امیدواری کردتا تلاشگران عرصه علم و فرهنگ بویژه دانشجویان ساعی، همه عالمان و پیشکسوتان حوزه دانش و خانواده بزرگ آموزش عالی را ارج نهاده و با تلاش مضاعف و همت والای خود آینده ای مقتدرانه و سرافرازانه برای کشور رقم بزنند.

دکتر امیدخواه اظهار داشت: اکنون آغوش جبهه علمی بر روی همه پژوهشگران عرصه علم و دانش باز است و خوشبختانه در پژوهشگاه هم فضای  شاداب و با نشاط حاکم است و ابزارهای لازم و تجهیزات مورد نیاز به خوبی وجود دارد. لذا من به عنوان مسئول این مرکز علمی از همه شما عزیزان می خواهم همت کنید و از خودتان مایه بگذاریدتا انشالله به قله های بزرگ علمی دست یابیم.

رئیس پژوهشگاه افزود من از همه شما همکاران خواهش می کنم چنانچه موضوعی وجود دارد که این روند علمی را کند می نماید اعلام بفرمائید تا در جهت رفع آن تلاش کنیم.

دکتر امیدخواه گفت همانطوریکه همکاران اطلاع دارند پژوهشگاههای کشور وظیفه حل مشکلات اساسی کشور از طریق تربیت پژوهشگر را عهده دار می باشند و آموزش به عهده دانشگاهها است.

رئیس پژوهشگاه در بخش دیگری از سخنانش گفت ما پژوهشگران باید نگاهمان به گرفتن پروژهای کلانی که حل مشکلات کشور را به همراه دارد، باشد و به هیچ عنوان پروژه های تئوریکال را انجام ندهیم.

دکتر امیدخواه اظهار داشت: یک بار دیگر در آستانه سال تحصیلی جدید می خواهم از شما همکارانم خواهش کنم تا با عنایت به امکانات بسیار خوبی که در پژوهشگاه ما وجود دارد و این تجهیزات در هیچ یک از دانشگاهها و مراکز علمی دیگر موجود نیست، دست در دست یکدیگر نهاده و با همدلی در این جبهه علمی برای اقتدار علمی کشورمان تلاش نمائیم. انشالله

آنگاه ناخدا یکم هوشنگ صمدی فرمانده جانباز تیپ یکم تکاوران نیروی دریایی ارتش" دلاورمردان و مدافعان پر افتخار نبرد خرمشهر" که به عنوان سخنران اصلی به این مراسم دعوت شده بودند با تشویق های پی در پی حضار به جایگاه دعوت شدند.

ایشان ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس طی سخنانی اظهار داشت: برای دعوتی که از من برای حضور در این جمع علمی بعمل آمده است بسیار خوشحال و سپاسگذارم و عرایضم را با گرامیداشت یاد همرزمان شهیدم و دیگر شهدای دوران دفاع مقدس بویژه شهدای دلاور خرمشهر به اختصار به عرض می رسانم.

جبهه خرمشهر آغاز یورش وحشیانه و بیرحمانه دشمن بعثی ددمنش به خاک مقدس ایران زمین است، خرمشهر در روز 31 شهریور 1359 یک شهر بی دفاع و مظلوم بود که مورد تهاجم لشگرهای عراق از طریق زمین، هوا و دریا قرار گرفت. هواپیما ها، بالگردها و توپخانه های دور برد دشمن با برد 30، 35 و 40 کیلومتر شهرهای مرزی ما را به صورت کور و وحشیانه زیر آتش سنگین خود قرار دادندو لشگرهای زرهی و مکانیزه با سرعت زیاد وارد خاک کشورمان می شدند و شهررا زیر باران گلوله های خود قرار می دادند و دود غلیظی شهرهای خرمشهر و آبادان را فرا گرفته بود و مردم این دو شهر بدون پناهگاه سرگردان شده و زندگی خود را رها کردند و خانه ها یکی پس از دیگری تخریب می شدند و مردم آواره و سرگردان بودند و برای نجات جان خود و پیدا کردن سرپناهی  سر به بیابانها زدند.

ناخدا صمدی در ادامه گفت: بسیاری از مردم برای عزیزانشان که زیر آوار جان باخته اند به خرمشهر مراجعه و نمیدانستند که به کجا باید مراجعه کنند چون وضع شهر خرمشهر در آن زمان بسیار أسف بار و دلخراش بود و در اولین ساعات روز 1/7/59 یگان تکاوران دریائی ارتش که یک گردان سازمان یافته، مجهز، زبده و دوره دیده هستند از بوشهر به خرمشهر وارد شدند و اداره جنگ در این شهر را در دست گرفتند و ابتدا اکیپی از افسران و درجه داران تکاور مأمور کمک به مردم برای خروج از شهر بوسیله انواع وسایل نقلیه شدند و آنان را به شهرهای بندر امام و دیگر نقاط امن حرکت دادند و بقیه گردان که حدود 600 نفر بودند وارد عملیات نبرد با دشمن بعثی شدند.